Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Гинес кейк с топинг от крема сирене с Бейлис



☘️☘️☘️ При едно пътуване до Ирландия, на летището в Корк пихме чай с този страхотен кейк. Обожавам бира Гинес и тя предава неповторим аромат на този сладкиш. В Ирландия изполват тази бира в много рецепти, включително и в дъвчащи бонбони. 

Необходими продукти:

100 мл бира Гинес

114 г масло

37 г какао

200 г кафява захар

80 г заквасена сметана

1 яйце

ванилия

113 г брашно

1 1/4 ч.л. сода

50 г квас.

За топинга:

38 г меко масло

80 г захар

180 г сирене крема

1 с.л. Бейлис

ванилия


Начин на приготвяне:

В тенджера се слагат бирата и маслото на среден огън, докато се разтопи маслото. Маха се от котлона и се добавят захарта и какаото. Разбърква се добре. В купа се слагат заквасена сметана, яйцето, кваса и ванилията. Разбърква се и се добавя бирената смес. Накрая се слага брашното със содата. Разбърква се и се изсипва в тавичка с хартия. Пече се на 180 градуса за 70-80 мин. Охлажда се във формата. Продуктите за топинга се разбиват добре и се покрива кейка.



 ☘️☘️☘️

Коментари

Популярни публикации