Представени
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Гинес кейк с топинг от крема сирене с Бейлис
☘️☘️☘️ При едно пътуване до Ирландия, на летището в Корк пихме чай с този страхотен кейк. Обожавам бира Гинес и тя предава неповторим аромат на този сладкиш. В Ирландия изполват тази бира в много рецепти, включително и в дъвчащи бонбони.
Необходими продукти:
100 мл бира Гинес
114 г масло
37 г какао
200 г кафява захар
80 г заквасена сметана
1 яйце
ванилия
113 г брашно
1 1/4 ч.л. сода
50 г квас.
За топинга:
38 г меко масло
80 г захар
180 г сирене крема
1 с.л. Бейлис
ванилия
Начин на приготвяне:
В тенджера се слагат бирата и маслото на среден огън, докато се разтопи маслото. Маха се от котлона и се добавят захарта и какаото. Разбърква се добре. В купа се слагат заквасена сметана, яйцето, кваса и ванилията. Разбърква се и се добавя бирената смес. Накрая се слага брашното със содата. Разбърква се и се изсипва в тавичка с хартия. Пече се на 180 градуса за 70-80 мин. Охлажда се във формата. Продуктите за топинга се разбиват добре и се покрива кейка.
☘️☘️☘️
Популярни публикации
Ориз с печени чушки и маслини
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар