Представени
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Хляб с маслини, сушени домати и пармезан
Един от любимите ми хлябове!
Необходими продукти:
200 г брашно семолина римачината
200 г бяло брашно Екосем
230 г вода
160 г квас
10 г сол
сушени и мариновани в зехтин домати
маслини Стафидата
пармезан
Начин на приготвяне:
Брашното и водата се смесват за автолиза и се оставят за 1 час. Добавя се квасът и се размесва. Оставя се за 30 минути и се прибавя солта. Меси се с миксер или на ръка, докато се развие глутена. Тестото почива за 30 минути, след което се поставя на мокър плот и с мокри пръсти се разтегля. Поръсва се с нарязаните сушени домати, маслини и настърган пармезан. Сгъва се на плик. Три пъти през 30-45 минути се правят вътрешни сгъвания на тестото. Накрая се оставя да втаса, докато се увеличи обема с 50%.
Оформя се хляба и може да втасва по два начина:
- да се остави на стайна температура, докато удвои обема си;
- да се остави за 1 час на стайна температура и след това да се прибере в хладилник за ретардация.
Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна за 25 минути в тава и сложена купучка с вода или в предварително загрята чугунена тенджера. След това се маха купучката с вода/маха се капака на танджерата, намаля се температурата на 210 градуса и се пече още 25 минути.
Популярни публикации
Ориз с печени чушки и маслини
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар