Представени
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Хляб с вишни и чия
Хляб с вишни и чия. Невероятен аромат се разнася от него!
Необходими продукти:
120 г бяло брашно на Екосем
180 г семолина
242 г вода
55 г квас
6 г сол
100 г вишни (използва се пулпа, добре отцеден)
2 ч.л. чия.
Начин на приготвяне:
Вишните, добре изцедени се смесват с чията и се оставят да престоят 1 час.
Смесват се брашното, кваса и водата за ферментолиза от 1 час. Прибавя се солта, измесва се и се оставя за 30 минути. Ламиниране и прибавяне на вишните. Три вътрешни сгъвания през 30 мин. Насипна ферментация 6 часа. Оформяне на хляба и поставяне в намаслена форма. Втасване за 4 часа на стайна температура. Изпичане за 25 минути на 240 градуса с пара и още 25 минути на 210 градуса без пара. Последните 10 минути хлябът се пече изваден от металната форма.
Популярни публикации
Ориз с печени чушки и маслини
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар