Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Хляб с вишни и чия



Хляб с вишни и чия. Невероятен аромат се разнася от него!

Необходими продукти:

120 г бяло брашно на Екосем

180 г семолина

242 г вода

55 г квас

6 г сол

100 г вишни (използва се пулпа, добре отцеден)

2 ч.л. чия. 

Начин на приготвяне:

Вишните, добре изцедени се смесват с чията и се оставят да престоят 1 час. 

Смесват се брашното, кваса и водата за ферментолиза от 1 час. Прибавя се солта, измесва се и се оставя за 30 минути. Ламиниране и прибавяне на вишните. Три вътрешни сгъвания през 30 мин. Насипна ферментация 6 часа. Оформяне на хляба и поставяне в намаслена форма. Втасване за 4 часа на стайна температура. Изпичане за 25 минути на 240 градуса с пара и още 25 минути на 210 градуса без пара. Последните 10 минути хлябът се пече изваден от металната форма.





Коментари

Популярни публикации