Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Соленки с маслини, пармезан и чесън с хумус от нахут и авокадо



Соленките с маслини, пармезан и чесън са идеалната добавка към чаша студено бяло вино в комбинация с хумус от нахут и авокадо.

Необходими продукти за соленките:

150 г остатъчен квас от хладилника (или 75 г. брашно и 75 г вода)

60 г разтопено масло

пармезан

накълцани маслини

чесън на прах

сол

1 белтък

пушен червен пипер

бяло брашно, колкото да се оформи на топка

За хумуса:

1 консерва нахут

1 авокадо

1 скилидка чесън

зехтин

сол

маслини, каперси и сущени домати за гарниране

Начин на приготвяне:

От подуктите се замесва тесто, което се оставя да престои 12 часа в хладилника, ако използвате квас. Оформят топчета, които леко се сплескват и изпичат на 210 градуса за 20-25 минути.

За приготвянето на хумуса, в блендер се смилат много добре нахута, авокадото, зехтина, чесъна и солта. Ако сместта е много гъста се прибавя малко от течността от нахута, докато се получи гладка консистенция. Изсипва се в купичка, полива се със струйка зехтин и се гарнира с маслини, каперси и сушени домати.



Коментари

Популярни публикации