Представени
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Соленки с маслини, пармезан и чесън с хумус от нахут и авокадо
Соленките с маслини, пармезан и чесън са идеалната добавка към чаша студено бяло вино в комбинация с хумус от нахут и авокадо.
Необходими продукти за соленките:
150 г остатъчен квас от хладилника (или 75 г. брашно и 75 г вода)
60 г разтопено масло
пармезан
накълцани маслини
чесън на прах
сол
1 белтък
пушен червен пипер
бяло брашно, колкото да се оформи на топка
За хумуса:
1 консерва нахут
1 авокадо
1 скилидка чесън
зехтин
сол
маслини, каперси и сущени домати за гарниране
Начин на приготвяне:
От подуктите се замесва тесто, което се оставя да престои 12 часа в хладилника, ако използвате квас. Оформят топчета, които леко се сплескват и изпичат на 210 градуса за 20-25 минути.
За приготвянето на хумуса, в блендер се смилат много добре нахута, авокадото, зехтина, чесъна и солта. Ако сместта е много гъста се прибавя малко от течността от нахута, докато се получи гладка консистенция. Изсипва се в купичка, полива се със струйка зехтин и се гарнира с маслини, каперси и сушени домати.
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Популярни публикации
Ориз с печени чушки и маслини
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар