Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Маслени кифлички



Необходими продукти:

200 г брашно

1 яйце

50г вода

60 г квас

3с.л. захар

1 ч.л. сол

1 ч.л. оцет

125 г масло


Начин на приготвяне:

От продуктите без маслото се замесва тесто. Оставя се да почине 30 минути. Разточва се и се слага 1/3 от маслото, нарязано на тънки филийки. Сгъва се и се разточва. Пак се сгъва и се прибира в хладилника. След 30 минути се вади от хадилника, разточва се, слага се 1/3 от маслото, сгъва се, разточва се и пак се сгъва. Слага се отново в хладилник и след 30 минути процедурата се повтаря. 

Готовото тесто се разточва на кръг, нарязва се на триъгълници, които се завиват на кифлички. Оставят се на стайна температура да втасат до удвояване на обема. Преди изпичане се намават с разит жълтък. Пекат се на 220 градуса.




Коментари

Популярни публикации