Пропускане към основното съдържание

Представени

Морковени мъфини с лимон и лимонова мащерка

Необходими продукти: 3 яйца 1ч.ч квас 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч. сироп от агаве (или 1 ч.ч. захар) 1/2 ч.ч олио 2 ч.ч. бяло брашно 1ч.л. сода 3 настъргани моркови кората и сока на 1 лимон няколко стръка прясна лимонова мащерка ванилия Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и към тях се прибавят сиропа от агаве, олиото, киселото мляко и угасената в него сода, ванилията, кората и сока от лимона и мащерката. Разбърква се и се добавя брашното. Обърква се добре и накрая се слагат настърганите моркови. Тестото се изсипва във формички за мъфини и се пекат на 180 градуса до готовност.

Torta di pane e cioccolato или торта от хляб и шоколад



 Идеална рецепта от Италия, която видях от Silvia Colloca за оползотворяване на останал хляб. 

Необходими продукти:

300 г стар хляб без корите 

400 мл прясно мляко

2 яйца

100 г брашно

2 с.л. какао

60 мл зехтин

100 г захар

ванилия

16 г бакпулвер

плодове

шоколад за гарниране


Начин на приготвяне:

Хлябът се натрошава и се залива с млякото. Разбърква се добре. Прибавят се разбитите яйца, зехтина, какаото, брашното, захарта, ванилията и бакпулвера. Сместа се разбърква добре и се изсипва в тава с хартия за печене. Върху тестото се подреждат плодове (аз използвах сини сливи). Пече се във фурната на 190 градуса до готовност. Изважда се тортата и след като изстине се гарнира с разтопен шоколад.




Коментари

Популярни публикации